/
Asia / China

Oferte Sejur & Vacanta China 2025

Galerie
×
Specialistii tai pentru China

Covaciu Alina
Covaciu Alina
rezervari@aerocenter.ro
0747-111.928
0753-141.639

Bulta Alexandra
Bulta Alexandra
rezervari@aerocenter.ro
0749-154014
0264-439390

Oferte China 2025 - Excursii China - Vacanta China

China antica si totusi moderna, familiara si totusi de nerecunoscut, urbana la exterior, dar rurala in esenta, conservatoare si totusi inovatoare, este tara fascinantelor contradictii. China este o vasta si spectaculoasa tara a contrastelor, taramul unei dintre cele mai vechi culturi ce se preconizeaza a avea cel mai stralucitor viitor economic. O tara in care pasnicele campuri de orez si satele exista alaturi de mega-orase. Orasul Beijing, capitala Chinei de peste 700 de ani, este un oras plin de viata, unde Orasul Interzis, Mormintele Ming, Palatul de Vara si Piata Tiananmen, cea mai mare piata publica din lume asteapta sa fie explorate. Situat doar la o ora distanta de Beijing Marele Zid Chinezesc - una dintre cele mai mari proiecte de constructie realizata vreodata, un testament pentru ingineria umana, ingeniozitate si rezistenta, si o minune neindoielnica a lumii. Se intinde pe mii de kilometri, de la Marea Chinei de Est, la nisipurile din Gobi. Zidul a captivat si uimit vizitatorii de-a lungul istoriei sale remarcabile. Situat pe coasta de Sud a ChineiHong Kong este o fuziune a estului si vestului, o co-existenta pasnica a culturii occidentale, alaturi de filozofia si practicile traditionale ale culturii chineze. Hong Kong, ofera un farmec colonial, oportunitati de shopping, preparate din bucataria regionala caracteristica si un calendar plin de festivaluri fascinante, pline de culoare. Xian unul dintre cele mai infloritoare orase ale Chinei si cu o bogata istorie imperiala, este un must pentru orice calator in China. Emblema orasului este Armata de Teracota, compusa din sculpturi ce intruchipeaza aproximativ 8000 de soldati, 130 de care de lupta si 670 de cai. Aceasta a avut ca principal scop apararea Imparatului Qin Shi Huang in luptele purtate dupa moarte. Armata a fost descoperita de catre localnici in 1974 si dateaza inca de pe vremea statului feudal Qin, mai exact 246 i.e.n. Shanghai, cu peste 9 milioane de locuitori este cel mai mare si cel mai dezvoltat oras al Chinei. Asemenea Hong Kongului este un minunat mix intre est si vest. Shanghaiul frapeaza prin multitudinea de zgarie-nori din Pudong dar si prin cladirile istorice din Bund si Concesiunea Franceza.
Pe scurt, o vacanta in China va fi magica, plina cu imagini memorabile si experiente uimitoare!

Clima
Fiind intinsa pe o zona atat de vasta, China este supusa celor mai extreme conditii climatice, de la frig aspru, la calduri insuportabile. Astfel China poate fi impartita in urmatoarele regiuni climatice: nord si nord-est, nord-vest, centru, sud si Tibet.
  • In nord si nord-est iernile sunt foarte reci, iar verile sunt calde si uscate.
  • Nord-vestul Chinei este foarte calduros si uscat pe timpul verii, iar pe timpul iernii este foarte rece.
  • In zona centrala verile sunt lungi, calde si umede, iar iernile sunt scurte, reci si umede.
  • In sud verile sunt fierbinti si umede, iar iernile sunt scurte si blande.
  • In Tibet veti putea experimenta toate aceste conditii climatice pe parcursul unei singure zi, cu frig aspru dimineata devreme si seara, si calduri insuportabile in amiaza.
Iti recomandam China pentru:
  • CULTURA
China este “lada” de zestre a Asiei - bogatiile sociale si cei peste 4200 de ani de istorie, plasand China printre cele mai captivante destinatii de vacanta din toata lumea. Paradoxurile Chinei sunt numeroase: zgarie-norii din Shanghai contrasteaza cu comorile istorice ale Beijing-ului, in timp ce in provinciile din mediul rural, mecanizarea nu a atins inca multe sate agricole traditionale. China este o tara mare, care echilibreaza perfect high-tech-ul si orasele dezvoltate, cu multele minuni culturale, istorice si naturale, dintre care 45 au fost deja declarate patrimoniu UNESCO. Hong Kong-ul pastreaza multe dintre influentele britanice, amestecand perfect culturile din Est si Vest. Un trecut punctat de prosperitate, influente coloniale si de razboi, a facut din Hong Kong metropola uimitoare de astazi.
  • SHOPPING
Daca exista un loc care poate satisface apetitul cumparatorilor, acesta este China. Cu diferite bunuri neobisnuite si caracteristice, China nu va va dezamagi si nici nu trebuie sa va faceti probleme in legatura cu ce sa aduceti inapoi acasa. Ca amintiri frumoase si cadouri pentru prieteni si familie, marfuri speciale de diferite tipuri, inclusiv matase chinezeasca, ceai, antichitati, picturi, medicamente chinezesti, jad si perle, obiecte de artizanat, printre altele, toate sunt intotdeauna disponibile la alegerea dumneavoastra. Lucruri distinctive sunt vandute in principal in orase precum Beijing, Shanghai, Xian, Guilin, Hangzhou si in special, Hong Kong, orasul cu renume mondial ca “Paradisul Cumparaturilor”. Acesta este o destinatie de shopping pe care turistii ravnesc sa o viziteze.
  • PLAJA
Daca in trecut Sanya, situata in sudul Insulei Hainan, a fost un loc in care erau exilati adversarii politici ai imparatilor chinezi, astazi orasul este o infloritoare staiune de plaja in care iti poti petrece cateva zile bucurandu-te de soare si de sporturile nautice. Inconjurata de apele calde ale Marii Chinei de Sud, in sudul extrem al Chinei continentale, Sanya se bucura de un climat subtropical si de zile cu soare pe tot parcursul anului.
  • CROAZIERA
In bazinul maretului Yangtze, al treilea rau ca marime din lume, locuieste o treime din totalul populatiei Chinei, acesta fiind de milenii leaganul celor mai infloritoare civilizatii. Din martie pana in noiembrie vei avea si tu ocazia sa navighezi de la Chongqing pana la Yichang, prin sectorul celor Trei Canioane, sector in care natura isi descopera adevarata frumusete. Pe langa peisajele care iti taie rasuflarea sectorul este plin de mituri si legende inca necunoscute europenilor.
  • SUFLET SI SPIRIT
Nu exista loc in lume ca Tibetul, loc in care orice calator se va regasi pe sine. Acoperisul Lumii este cu adevarat legendar. Singurul loc in care nicio vietate nu moare, ci reinvie sub o alta forma. Locul in care radacinile religioase coexista intr-o perfecta armonie cu natura si in care acestea sunt mai presus de economie si politica. Celor mai aventurieri, Tibetul le ofera nenumarate oportunitati de a face trekking. Noi te putem ajuta sa ajungi la poalele Everestului, la Everest Base Camp. Indiferent ca alegi sa vizitezi manastirile, sa cunosti mai in detaliu viata de zi cu zi a tibetani sau sa faci trekking in Himalaya, te vei intoarce acasa cu nenumarate povesti uluitoare pe care sa le impartasesti celor dragi.

Best value
Daca iti doresti sa eviti aglomeratia din sezonul de varf, dar sa profiti in acelasi timp de cele mai bune preturi, perioada optima este in afara sarbatorilor de Anul Nou Chinezesc in luna februarie, Ziua Muncii si Ziua Nationala de 1 Octombrie. In aceste perioade este foarte aglomerat, iar tarifele hoteliere cresc semnificativ.

Best time to go
Chiar daca poate fi vizitata pe tot parcursul anului, cele mai bune perioade de a vizita China si de a evita caldura insuportabila a verii si frigul aspru al iernii sunt in lunile aprilie si mai sau intre lunile septembrie si noiembrie.

Hottest
Cea mai calda perioada este din luna iunie pana in luna august, cand temperaturile pot ajunge la 38°C, in special in Sudul Chinei si Tibet.
 
INFORMATII:

Capitala: Beijing
Populatie: 1,360,630,000 loc.
Diferenta de fus orar: +8 ore
Limba: chineza
Moneda nationala: yuan chinezesc
                1€ = 8.37 CNY
                1 $= 6.12 CNY
                1RON= 1.88 CNY

Pasaport si viza:
  • Obtinerea vizei de intrare este obligatorie pentru orice tip de pasaport.
  • Autoritatile chineze nu elibereaza vize la frontiera.
Obiceiuri si eticheta:
  • Femeile ar trebui sa isi acopere umerii atunci cand viziteaza temple si moschei.
  • Imbracamintea va fi una sobra, hainele cu prea multe imprimeuri tipatoare fiind considerate caraghioase.
  • Se vor evita pantofii ce descopera prea mult piciorul. Piciorul gol are semnificatii sexuale.
  • In locurile publice se va vorbi incet, fara a face multa galagie.
  • Punctualitatea este foarte importanta pentru chinezi in cadrul oricaror intalniri.
  • In cazul in care oferiti un cadou, sa fie impachetat in orice culoare in afara de alb, culoarea mortii pentru chinezi.
  • Oaspetele se va descalta si va folosi papucii ce ii vor fi oferiti cu siguranta de catre gazda.
  • Mereu se va lasa putina mancare in farfurie, in caz contrar gazda va tot umple farfuria.
  • La restaurante nu se lasa bacsis, acesta fiind considerat un gest inoportun care denota faptul ca munca acestuia nu este rasplatita indeajuns de catre angajator.
  • E nepoliticos ca o femeie sa dea din picior, sa pocneasca din degete sau sa fluiere in compania barbatilor.
Bine de stiut:
  • La o intalnire cu un chinez cartea de vizita va fi oferita cu ambele maini. Niciodata cartea de vizita nu va fi pusa in buzunarul din spate al pantalonilor si nu va fi uitata.
  • Vor fi evitate atingerile sau imbratisarile.
  • In cazul unor divergente referitoare la afaceri, medierea este considerata mereu un semn de intelepciune.
Evenimente si festivaluri:
  • Anul Nou Chinezesc / Festivalul de Primavara - este cel mai important dintre toate festivalurile. Acestea simbolizeaza inceputul anului, un semnal pentru un nou inceput in viata fiecarui chinez si un moment pentru noi sperante de fericire si prosperitate printre oameni. Se sarbatoreste undeva intre sfarsitul lunii ianuarie si inceputul lunii februarie, in functie de calendarul lunar.
  • Ziua Nationala (1 Octombrie) - sunt multe celebrari ce au loc in aceasta zi, cum ar fi festivitatea, parada, spectacolul de artificii si ceremonia de ridicare a steagului.
  • Solstitiul de Iarna/Festivalul Mijlocului de Iarna (in jurul datei de 22 decembrie) - este o ocazie pentru intalniri de familie si de a petrece timpul cu aceasta. Din acest motiv este cunoscut de asemenea ca ”Ziua Recunostintei” chinezeasca.
Religie: budismul, confucianismul, taoismul, islamismul, crestinismul




Filtreaza oferte
Buget
si
Perioada:
calendar calendar
Rating:
Pret:
China  pe scurt
BEST TIME TO GO: aprilie-mai, septembrie-octombrie
BEST VALUE: in afara sarbatorilor
FUS ORAR: Ora Romaniei +6 ore
DURATA ZBORULUI:
BUGET: de la 1540 euro
VIZA: Viza obligatorie pentru orice tip de pasaport. Se obtine in Romania, de la misiunea diplomatica a Chinei. Aveti nevoie de pasaport valabil 6 luni de la data calatoriei.
ULTIMELE ARTICOLE din blog