/
Africa / Madagascar

Oferte Sejur & Vacanta Madagascar 2025

Galerie
×
Specialistii tai pentru Madagascar

Covaciu Alina
Covaciu Alina
rezervari@aerocenter.ro
0747-111.928
0753-141.639

Ce ar fi de stiut daca vrei sa iti petreci o vacanta in Madagascar


Madagascarul este paradisul iubitorilor de natura, fiind un loc cu flora si fauna straveche si unica in lume, care s-a dezvoltat aici, dupa desprinderea insulei de continent.

Clima
In Madagascar predomina doua tipuri de anotimpuri: anotimpul cald si ploios care tine din luna noiembrie pana in luna aprilie si  cel racoros si uscat care incepe in luna mai si tine pana in luna octombrie. Vantul bate in principal din sud-est si adesea formeaza si cicloane.

Relief
Predomina un relief caracterizat prin podis, altitudinea medie fiind de aproximativ 1000m.MuntiI se regasesc in zona centrala a insulei, cel mai inalt punct fiind varful  Tsaratanana cu o inaltime de 2886m. Pe partea exterioara a insulei predomina plajele cu nisip fin, apa limpede, perfecta pentru snorkeling.
 
Fauna
Din cauza climatului si izolarii, pe teritoriul insulei s-a dezvoltat  o fauna foarte bogata si endemica. Aici se regasesc toate specile de lemuri si peste alte 150.000 de specii de animale.

Atractii:

Insula ST. Marie este una dintre cele mai vizitate atractii ale insulei Madagascar deoarece este incarcata de golfuri protejate iar apa din jurul insulei este foarte limpede, insula  fiind locatia ideala pentru pasionatii de snorkeling dar si pentru inot. Pe langa fauna acvatica acestia vor putea privi si epavele unor vase de pirati. Un alt motiv pentru care aceasta insula este asa de atractiva este sansa de a vedea balenele cu cocoasa care adesea vin in apropierea insulei.

Parcul Naturala Ranomafana este unu dintre cele mai mari parcuri naturale ale insulei. Acesta se intinde pe partea sudica a coastei de est. Parcul este renumit pentru animalele salbatice care traiesc aici, majoritatea fiind endemice, fiind supranumit si casa lemurului galben. Acesta este un mamifer de dimensiuni mici care se hraneste cu muguri de bambus galben. Un alt animal des intalnit aici este Cameleonul. Parcul mai este renumit pentru numeroasele cascade, rauri, si lacuri.

Bulevardul Baobabilor situat in partea  sud-vestica a insulei, este o atractie de top. Acesti arbori sunt de dimensiuni foarte mari si au varste de peste 500 de ani si se regasesc de-o parte si de alta a unui drum.

Insula Nosy Be este una dintre cele mai reprezentative si populare insule ale Madagascarului pentru traditiile si obiceiurile pescaresti cat si pentru apele incredibil de limpezi, avand toate nuantele de turcoaz. Tot pe aceasta insula se pot vedea rezervatii naturale care includ mamifere si reptile dar si o vegetatie aparte.

Muntele Amber este un parc natural situat in nordul insulei Madagascar, aflat la 30 de km de  Antsiranana. Din acest oras se poate lua taxi spre parcul natural sau se pot inchiria masini, se recomanda o masina cu tractiune 4x4.  Parcul costa intr-o padure tropicala  presarata cu roci vulcanice, iar ceea cea ce il face special sunt cele 6 lacuri vulcanice si cele trei cascade deosebite. Cel mai des intlnit animal in aceasta zona este cameleonul care se poate camufla cu usurinta in peisajul verde.

Parcul Natural Masoala este un parc natural situat pe coasta estica in nordul insulei. Parcul este celebrul pentru padurea tropicala dar si pentru cele trei parcuri marine. Parcul cuprinde peste 10 specii de lemuri si multe specii specii de reptile si pasari. Vedeta acestui parc natual o reprezinta mamiferul Aye-Aye, acesta fiind cea mai mare primata nocturna din lume.

Dealul Regal din Ambohimanga. Ambohimanga este capitala spirituala a insulei, numele avand legatura cu culoarea albastra, care pentru un malgas inseamna ceva sfant sau frumos. Spatiul regal este compus dintr-un oras regal cimitir si cateva spatii sacre in jurul satului regal este un zid special, acesta fiind compus din albus de ou amestecat cu mortar de lime.

Ifaty este o statiune litorala din sud vestul insulei Madagascar, renumita pentru peisajul de vis: o combinatie intre nisip fin, palmieri inalti, apa limpede si valuri de mica dimensine. Restaurantele sunt cu specific marin; se pot gasi fructe de mare proaspete care pot fi servite chiar pe plaja. In apropierea statiunii se gaseste rezervatia Reniala, un loc special un se gaseste arborele Baobab, dar si testoate si multe specii de pasari.

Best time to go
Cea mai buna perioada pentru vizitarea Madagascarului este intre luna aprilie si jumatatea lunii decembrie. Intre finalul lunii decembrie si luna martie este posibil sa isi faca aparitia cicloanele.
Luna aprilie este recomandata pentru peisajele verzi care apar dupa sezonul ploios, fiind favorabila si pentru drumetiile montane.
Iulie si septembrie sunt recomandate pentru observarea balenelor cu cocoasa.
Octombrie si noiembrie sunt lunile potrivite pentru a vedea puii de lemur.
 
Bine de stiut
Malaria – in Madagascar exista posibilitatea de a contracta malaria, de aceea se recomanda profilaxia contra malariei si masurile de protectie impotriva muscaturilor de tantar: folosirea solutiilor antitantar cat si pantalonilor lungi si a hainelor cu maneca lunga, la lasarea intunericului.
 
Bani:
Malgas ariary. In Madagascar se se utilizeaza moneda locala si anume malgas ariary. Pe teritoriul insulei plata cu cardul se poate face doar in putine locuri, de regula in marile orase sau in hoteluri. Casele de schimb valutar sunt asemenea rar intalnite si pot practica comisioane de intermediere.
Sanatate -cele mai des intalnite probleme sunt cele legate de igiena, iar cea mai des intalnita afectiune este diareea. Se recomanda sa spalam mainile cu sapun cat mai des posibil, sa nu consumam apa de la robinet, sa evitam pe cat posibil gheata, sa consumam doar fructe care se decojesc si sa evitam consumul de carne de la vanzatorii ambulanti.

Informatii generale
Capitala: Antananarivo
Populatie: 22.924.851
Fus orar: UTC+3
Limba: malgasa si franceza
Moneda nationala: malgas ariary, (1€~4000 malgas ariary)
Pasaport si viza: taxa de viza  pentru Madagascar: 40 EUR/ pers (se obtine la aeroportul din Antanarivo)
Religie: protestanti si romano catolici
 
Economia
Economia insulei Madagascare se bazaeaza predominant pe agricultura, cele mai comune culturi fiind cele de orez, cassava,vanilie,cafea,tutun si cuisoare.

 
 





Filtreaza oferte
Buget
si
Perioada:
calendar calendar
Rating:
Pret:
Madagascar  pe scurt
BEST TIME TO GO: mai-octombrie
BEST VALUE:
FUS ORAR: +1 ora
DURATA ZBORULUI:
BUGET:
VIZA:
ULTIMELE ARTICOLE din blog